Σιναράδες

Αρχική Κέρκυρα Σιναράδες
Οι Σιναράδες είναι ένα χωριό που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, πάνω από την όμορφη παραλία του Αγίου Γόρδιου, ωστόσο δεν μπορεί να το δει κανείς από την παραλία. Το χωριό κτίστηκε επιμελώς σε τέτοιο σημείο ώστε να προστατεύεται από επιθέσεις πειρατών.


Η αρχιτεκτονική στο χωριό Σιναράδες παρουσιάζει γενικά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού τα γνωρίσματα της, εκτός από τα βόλτα, είναι τα ανάγλυφα μαρμάρινα πορτάκια, τα μικρά και στενά σκαλοπάτια που οδηγούν στις βεράντες (που ονομάζονται μπόντζοι), και τα κεραμίδια βυζαντινού τύπου, που είναι πιο ανοιχτόχρωμα από αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κατασκευές.


Στο χωριό υπάρχουν 12 εκκλησίες, με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Σπυρίδωνα να είναι οι πιο σημαντικές. Πρόκειται για μια μεγάλη τρίκλιτη βασιλική, και έχει ένα εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο που έρχεται από την Ιταλία.


Οι Σιναράδες διαθέτουν επίσης Λαογραφικό Μουσείο, τη δική τους Φιλαρμονική ορχήστρα – η οποία μάλιστα υπάρχει από το 1961 – και Πνευματικό κέντρο το οποίο διοργανώνει πολλές δραστηριότητες και φεστιβάλ, καθώς και σεμινάρια Τέχνης.


Οι Σιναράδες είναι ένα χωριό που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους επισκέπτες της Κέρκυρας, κυρίως εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν κάτι πέρα από τις παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Εξάλλου, προσφέρεται και για περπάτημα, αφού υπάρχει ένα πανέμορφο πευκόδασος έξω από το χωριό που προσφέρει μαγευτική θέα στον Άγιο Γόρδιο και την παραλία της Μαύρης Άμμου.


Η περιοχή, λόγω της πανοραμικής θέας που προσφέρει ονομάζεται και Αερόστατο.